top of page
BACH-coverfron-sRGB.jpg

jcKlassisk "Cd’en hører med i min coronatid og skal derfor med på jc-klassisk’ efter-katalog".

September 29, 2020

John Christiansen


jcKlassisk (DK)
Hvad lukketiden også blev brugt til.

Mange musikfolk har måttet ligge mere eller mindre brak. Mange har udnyttet tiden på en anden måde. Guitaristen Lars Hannibal har komponeret nye musikstykker og indspillet en cd, som på en lidt forunderlig og stille måde finder ind i den tid, som vi desværre ikke er kommet ud af endnu. Han har komponeret ti korte atmosfærerige stykker mestendels for guitar og dybere blokfløjter, som med deres mørkere klang fremmaler den specielle karakter, som har givet cd’en dens navn: ”Blue”.
Det er intim musik, stille musik, undertiden ensom musik, men også familiemusik præget af sammenhold. Hannibals ti sange er mestendels for Michala Petris recorder. Dette engelske ord kan oversættes til meget, men i dette tilfælde gælder det en af verdens fineste blokfløjtespilleres instrumenter. Den nye cd følger i sporet af mange mesterlige cd’er, som parret Michala Petri og Lars Hannibal har indspillet. Efter parrets skilsmisse for nogle år siden vedbliv de lykkeligvis med at musicere sammen, hvilket også gav sig udslag i et eget pladeselskab OUR. Tre af de nye kompositioner er for kvartet også bestående af de to døtre Hannibal Petri, cellisten Agnete godt på vej og sangerinden Amalie, som rammer en intim og lettere rytmisk familietone. Og det er netop en cd, som kan samle familien, også min, og det i en coronatid og sikkert også i den tid, som vi længes efter.
Den nye cds anden halvdel byder på 8 danske sange i Lars Hannibals bearbejdelse og spillet af Michala Petri og ham. Hvor er de herlige, disse kendte sange og i disse bearbejdelser. Cd’en hører med i min coronatid og skal derfor med på jc-klassisk’ efter-katalog. OUR Recordings 8.226914, distribueres af Naxos. 74 minutter. John Christiansen, 30.september 2020
Læs artiklen her

bottom of page