top of page
BACH-coverfron-sRGB.jpg

Classical Blog jcklassisk:(DK) - Der er ikke en takt for meget og ikke en takt for lidt

June 17, 2014

John Christiansen

Classical Blog jcklassisk:

Fornem anmeldelse at John Christiansen af English Recorder Concertos:

Opdagelse af en blokfløjtekoncert:

**** "Michala Petri har indspillet tre koncerter for blokfløjte af britiske komponister. Igen spiller hun funklende, elegant, lyrisk og fornøjeligt, når det er på sin plads. Og det mærkværdige sker. Det er ægte engelsk musik, og alligevel er det på en måde også sommerdansk. Først i Richard Harveys ”Concerto Incantato”, et prisvindende værk, som Michala Petri uropførte i Hong Kong. Der er fem spændende satser af tilpas længde, som man får lyst til at genhøre. Der er ikke en takt for meget og ikke en takt for lidt. Det er vital og liflig musik, som Michala Petri forståeligt nok er faldet for.

I to omgange går man derefter tilbage i to generationer til Malcolm Arnolds blokfløjte-koncert fra 1988 og til Gordon Jacobs suite fra 1957 for blokfløjte/recorder og strygere. Det er ægte britisk, det er rapsodisk nuanceret musik, men sandelig om man ikke aner Carl Nielsens skygge i Arnolds koncert.

Cd’en er også blevet indspillet on location med City Chamber Orchestra of Hong Kong dirigeret af Jean Thorel. Preben Iwan tog også turen til Hong Kong og har ansvaret og æren for fylden og klarheden i den nærmest fuldendte tekniske velklang. Der er gode, fyldige noter på engelsk. CD’en er udgivet af Michala Petris og Lars Hannibals eget pladeselskab OUR Recordings. Jeg vender tilbage til flere af OUR Recordings udgivelser "(4 stjerner: Recordings 29901).jcklassisk 18.juni 2014

bottom of page