top of page
BACH-coverfron-sRGB.jpg

jcKlassisk (Denmark)

December 15, 2014

John Christiansen

Årets mest mageløse cd’er
af John Christiansen - d. 16. december 2014
Det er tradition ved årets afslutning at tænke over, hvad det har bragt af store klassiske indspilninger Her er en række bud på nogle af de ganske særlige cd’er

Denne liste over store og spændende cd-udgivelser i året, som går på hæld, må ikke opfattes som årets bedste. Det er utroligt så mange gode oplevelser med klassisk musik, som stadig bliver tilbudt. Der er for meget, som jeg ikke får hørt, til at jeg kan kalde listen for ”årets bedste”. Men jeg vil hævde, at alle her omtalte udgivelser har noget mageløst at byde på. Det er en liste, som det betaler sig at studere og erindre. Rækkefølgen er tilfældig og indrømmet lidt rodet.
LILLE INSTRUMENT OG STOR MUSIK
Michala Petris instrument, blokfløjterne, er lille, men hendes repertoire er stort og alsidigt. Året gav blandt andet et samspil i Corellis ”La Folia” med cembalisten Mahan Esfahani, som man må kalde både fornemt og festligt. Det er musik, som her er fuld af atmosfære. Den er udgivet på eget pladeselskab, som også holder et højt teknisk niveau (Our Recordings 6 220610).

bottom of page