top of page
BACH-coverfron-sRGB.jpg

Kristeligt Dagblad (DK)"Som Perler på en snor" 5 stars

September 30, 2018

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad

(5 stars)
”Som perler på en snor”
I denne måned runder komponisten, korspecialisten og dirigenten Bo Holten70 år. Han har unægtelig mange bedrifter på sit cv, i flæng kan nævnes operaerne ”Gesualdo” (der netop er udkommet på dvd) og ”Livlægens besøg” fra 2008, der omhandler det dramatiske hændelsesforløb i Struense-perioden omkring 1700.
Denne runde fødselsdag bliver blandt andet markeret med en koncert dagen forinden, søndag den 21. oktober klokken 16 i Koncertkirken på Nørrebro, hvor Bo Holten dirigerer koret Musica Ficta i en række egne værker.
Har man ikke mulighed for at tage til Blågårds Plads den dag, kan man i stedet glæde sig over en cd med titlen ”Årstiderne”, som for nylig er udsendt af det eminente pladeselskab OUR Recordings.
Her dirigerer Bo Holten DR VokalEnsemblet i hele 28 danske sange med en samlet spilletid på cirka 68 minutter.
Man vil forstå, at sangene kommer som perler på en snor, og at det ikke her er muligt at nævne hver eneste perle i de fire årstider.
Men et par eksempler vil give en idé om udvalgets beskaffenhed. Blandt forårssangene kan nævnes ”Nu lyser løv i lunde” og ”Den blå anemone”, mens sommeren er repræsenteret med hel ni sange, heriblandt ” Jeg ser de bøgelyse øer” og ”Danmark nu blunder den lyse nat”.
Efterårsstemninger indfinder sig markant med titler som ”Blæsten går frisk over Limfjorden vande” og ”Septembers himmel er så blå”, og også vinteren byder på gamle kendinge som ”Der er ingenting i verden så stille som sne” og ”Sneflokke kommer vrimlende”.
Kort sagt et fyldigt og håndplukket udvalg fra den danske sangskat, serveret af et veloplagt kor og en mester i netop det repertoire, fornemt indspillet i Koncertkirken i februar i år og med alle tekster gengivet i det smukke teksthæfte.
Det sidste er værd at hæfte sig ved, al den stund en række af Danmarks ypperligste digtere er repræsenteret. Peter Dürrfeld, October 1st 2018

bottom of page