top of page
BACH-coverfron-sRGB.jpg

Kristeligt Dagblad (DK) 5 stars - Et musikalsk sølvbryllup

September 15, 2017

Peter Dürrfeld

Kristeligt Dagblad (DK) 5 stars
Et musikalsk sølvbryllup
I 1992 holdt guitaristen Lars Hannibal og blokfløjtevirtuosen Michala Petri deres første udenlandskoncert i klostret La Cartuja de Cazalla de la Sierra i Andalusien, og siden har parret turneret over stort set hele kloden og givet ufattelige 1.500 koncerter med et vidtspændende repertoire – lige fra barok over den klassiske og romantisk periode til nutidige værker, der er komponeret specielt til dem.
Det er nok værd at fejre – og det sker på smukkeste vis med en cd, der har fået titlen ”Garden Party” efter en suite, som den danske cellist og komponist Asger Lund Christiansen skrev i 1992, og som her er indspillet for første gang.
Inspirationen fra fuglestemmer fremgår af de seks titler, men her er bestemt også noget at komme efter for os ikke-ornitologer.
Det nordiske spiller en betydelig rolle på jubilæumsskiven. Carl Nielsen er repræsenteret med sine ”humoresques bagatelles”, oprindeligt skrevet for klaver i midten af 1890érne, mens man af Edvard Grieg får fem lyriske stykker, tydeligt inspireret af norsk folkemusik.
Edouard Lalo hører også hjemme i den kategori (selv om han er franskmand med spanske aner), for i 1878 komponerede han den indtagende tresatsede ”Fantasie Norvégienne”.
Lars Hannibal har begået to af numrene ”Dreams” og den stemningsfulde ”Sunset Dance”, begge revideret i 2015. Det fyldige program rundes af med Ge Xie Mei Ling . det lyder og er kinesisk.
En herlig cd i OUR Recordings´ stilsikre layout og fortræffelige lyd. Peter Dürrfeld, Kristeligt dagblad 16.september 2017

bottom of page