top of page
BACH-coverfron-sRGB.jpg

Kulturen.Nu (DK

March 21, 2023

Evanthore Vestergård

Færingen
Sunleif Rasmussen, begyndte som mange sin musikalske dannelse ved klaveret, men hvis man kan kalde det et instrument, så er "Færøerne" et, Rasmussen spiller dygtigt på.
Det lyder måske underligt, men færøsk kultur, natur og historie er på en sælsom, mytisk måde vokset ind i Rasmussens musik uden at den direkte lyder "færøsk".
Selv om komponisten har tilbragt det meste af sit liv i Norge, Danmark og ude omkring, har han også beholdt sit hjem på Sandoy, ligesom han medvirker aktivt til udviklingen af øernes musikliv. Rasmussen kan præsentere en omfattende og mangfoldig værkliste og et CV med flere anerkendelser og priser.
Cd'en "Territorial Songs" bringer to orkesterværker og tre kammerværker. Mest imponerer blokfløjtekoncerten, der har givet navn til albummet, med sin kontrastrigdom mellem den spinkle fløjte og det markante orkester.
Det er rigtig godt håndværk, formidlet af Michala Petri og Aalborg Symfoniorkester med Henrik Vagn Christensen i front.
Også "Winther Echoes" for blokfløjte og strygere gør indtryk. Musikken er fortættet, koncentreret, underfundig, lidt reserveret og indadvendt, men meget forskellig og den peger på en komponist med et stort udtryksbehov.
Alle cd'ens værker er skrevet til og spilles af Michala Petri. De virker som en slags undersøgelse af blokfløjtens muligheder i forskelligt samspil: som solo, med kammerensemble, med kor, med orkester m.v. De øvrige medvirkende er DR Vokalensemblet og Lapland Chamber Orchestra, dirigeret af Clemens Schuldt.
Samlet står disse udgivelser til fem stjerner, og de skal forstås og læses som et gennemsnit af de fire udgivelser iblandet en cadeau til pladeselskabet for entusiasme og kvalitet.

bottom of page