top of page
BACH-coverfron-sRGB.jpg

Kulturen.nu (DK)

March 21, 2023

Evanthore Vestergård

Verdensmusikeren
Palle Mikkelborg er, som mange vil vide, trompetist af internationalt format.
Men han har gennem sin lange karriere også udmærket sig som komponist til en mængde musik, der naturligvis tager udgangspunkt i hans genre, jazz, men også har inspiration fra mange andre genrer og kulturer.
Man kalder den spændende fusion, der opstår, verdensmusik. Ud over jazz'en har Mikkelborg skrevet kammermusik, orkestermusik, kormusik og meget andet.
Cd'en "Going To Pieces - Without Falling Apart" bringer Mikkelborgs koncert for harpe, blokfløjte og strygere af samme navn og en epilog for trompet og strygere, "Afterthoughts".
Titlerne er typiske for komponisten, og de bør forstås ikke som beskrivelser af musikken, men som en slags filosofisk og visualiserende tilgang, man (måske) kan benytte sig af i sin oplevelse.
Det gælder også titlerne på de 12 satser i koncerten, der er skrevet til Mikkelborgs mangeårige hustru og musikpartner, den walisiske harpenist Helen Davies. Hun spiller i smuk samhørighed med blokfløjtenisten Michala Petri og Sønderjyllands Symfoniorkester, dirigeret af Henrik Vagn Christensen.
Kombinationen af harpe, blokfløjte og strygere er usædvanlig, men rigtig godt "hørt" af Mikkelborg. Musikken er melodiøs, lyrisk, billed- og farverig, stille, reflekterende, mediterende, nordisk, afrikansk, orientalsk - altså mangfoldig i ypperste forstand og helt i takt med Mikkelborgs eget udsagn: "Mit liv er en symfoni i forskellige satser".

bottom of page