top of page
BACH-coverfron-sRGB.jpg

Per Vium Blog (DK)

March 31, 2023

Per Vium

Per Vium 31.marts 2023:

"NY" CD MED PALLE MIKKELBORGS SMUKKE MUSIK
"Ny" i citationstegn fordi jeg - efter at have modtaget CD'en - opdagede at musikken er indspillet i 2012.
Men jeg har hverken hørt - eller hørt om - udgivelsen tidligere. Så den er ny for mig. Og derfor skriver jeg om og anbefaler den her!
Mikkelborgs musik på "Going to pieces - without falling apart" er tidløs musik i mine ører.
Den kunne være skrevet for mange år siden - eller i sidste måned.
Den er smuk og rolig og har så mange flotte og varierede klange. Især Michala Petris blokfløjte og Helen Davies' harpe står centralt og klinger utrolig godt sammen.
Mikkelborg har for mig altid været stærk harmonisk. Det gælder også her. Der er både overraskende og meget smukke akkorder i symfoniorkestret.
Mikkelborg fortæller selv:
"En solfuld morgentur i Melbourne bragte mig forbi en boghandel der specialiserede sig i "spiritual books", og i vinduet faldt mine øjne på et citat, som øjeblikkeligt ramte mig følelsesmæssigt
stærkt- og jeg følte at jeg havde fundet titlen på den komposition jeg på tankeplan allerede var i gang med. Citatet lød: "going to pieces ... without falling apart"
Det barnlige, det enkle, det her-og-nu naive, det umiddelbare, kom til at spille en vigtig rolle under arbejdet. Ikke fordi selve mit tonesprog er særligt meget anderledes end ellers (hvordan
skulle det også kunne blive det?), men formuleringen: "at go to pieces" fik mig til at tænke på "at blive som barn på ny", atter at være u-bange, at turde tro på det enkle."
De to korte satser "A golden Mystery" og "The chinese girl" er helt fortryllende / fortryllede med deres helt tætte hamonier og glasklare klange.
På CD'ens sidste track "Afterthoughts" spiller Mikkelborg trompet.
Den klang, som jeg har elsket det meste af mit liv.
De rolige og eftertænksomme toner. De mange pauser.
Og pludselig i en midterdel: Trompeten spillet gennem harmonizer. Det er forrygende smukt.
Lyden af kunstneren Palle Mikkelborg.
Musik: Palle Mikkelborg
Medvirkende: Michala Petri, Helen Davies, Palle Mikkelborg, Sønderjyllands Symfoniorkester, dir.: Henrik Vagn Christensen
Udgivet af: OUR Recordings

bottom of page